Tutustu apteekkimme palveluihin

 


Apteekissamme arvostetaan ammattitaitoa ja palvelualtista mieltä

Haluamme auttaa asiakasta kokonaisvaltaisesti terveellisempään elämään. Asiantuntevalta henkilökunnaltamme saat tietoa monissa sairauteesi liittyvissä asioissa.

Resepti- ja itsehoitolääkkeiden käyttöön saat aina opastusta farmaseuteiltamme. Itsehoitolääkkeiden sopivuuteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota mikäli kuulut riskiryhmään.

Riskiryhmiä ovat

  • raskaana olevat tai imettävät naiset
  • reseptilääkkeitä käyttävät henkilöt
  • pitkäaikaissairaat potilaat
  • huonokuntoiset vanhukset
  • pienet lapset

Meillä palvellaan myös venäjän, persian ja arabian kielellä. Apteekkimme toimii myös opetusapteekkina farmasian opiskelijoille.

 


Tarjoamamme palvelut

APTEEKIN PALVELUT

KONEELLINEN ANNOSJAKELU

Tarjoamme asiakkaillemme lääkkeiden annosjakelupalvelua koneellisesti kerta-annospusseihin pakattuna.

Ennen annosjakelun aloittamista tarkistamme asiakkaan lääkityksen. Palvelu parantaa lääkehoidon turvallisuutta ja säästää lääkekuluissa.

APTEEKIN PALVELUT

RESEPTIEN UUSIMINEN

Uusimme tarvittaessa puolestasi reseptit maksutta.

Voimme lähettää suoraan terveysasemille sähköisen uusimispyynnön.

APTEEKIN PALVELUT

LÄÄKEJÄTTEEN VASTAANOTTO

Vanhentuneet tai muuten käytöstä poistuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä, eikä niitä saa heittää sekajäteastiaan tai huuhtoa viemäriin.

Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi. 

KATSO LAJITTELUOHJEET TÄSTÄ


Apteekin Hyvinvointipiste palvelee Hertsin apteekin tiloissa - ajanvarauksella tai ilman. Hyvinvointipisteellä tehdään korvahuuhteluita ja voit myös saada rokotukset kätevästi ilman reseptiä. Lisätietoja palvelusta saat suoraan Hyvinvointipisteeltä: puh. 050 355 5755 (pvm/mpm).

Aukiolot: maanantaisin klo 9–14 ja 15–16, tiistaisin klo 15–18. 

Rokotukset

Yleisimmät rokotukset, kuten punkki- (TBE), vyöruusu-, jäykkäkouristus-, pneumokokki- ja AB-hepatiittirokotuksen saat ilman ajanvarausta. Voit tulla aukioloaikoina suoraan rokotukseen tai vaihtoehtoisesti varata itsellesi ajan netissä. Apteekin Hyvinvointipisteen ammattitaitoinen henkilökunta ohjeistaa sinua mielellään rokotusasioissasi. Hyvinvointipisteellä voidaan räätälöidä esimerkiksi yksilöllinen rokotusohjelma, jos vaikkapa punkkirokotussarja on jäänyt kesken. Rokotuksesta laitetaan merkintä OmaKanta-palveluun. Halutessasi lisätietoja jostain tietystä rokotuksesta, voit suunnata Hyvinvointipisteen sivuille: https://www.apteekinhyvinvointipiste.fi/ Rokotukseen on hyvä ottaa paita, jossa on joko lyhyet hihat tai tarpeeksi leveä kaula-aukko, jotta rokottautuminen sujuu mahdollisimman vaivatta. Ota mukaan myös kuvallinen henkilöllisyystodistus tai Kela-kortti. Jos varaat ajan netissä, voit saapua rokotukseen suoraan varaamanasi aikana ja tarkistamme varaustietosi järjestelmästämme. Tullessasi ilman ajanvarausta, syötät tarvittavat esitiedot järjestelmäämme omalla älypuhelimellasi tai henkilökuntamme avustamana.

Korvahuuhtelu

Korvahuuhtelu auttaa vahan kertymisen aiheuttamiin ongelmiin, kuten korvatukkoisuuteen, epämukavuuteen korvassa tai korvan ärsytykseen. Toimenpidettä ennen kannattaa käyttää edellisenä iltana korvavahaa pehmittävää ainetta. Apteekin henkilökunta voi suositella sinulle sopivaa korvavahan pehmittämiseen tarkoitettua tuotetta. Sairaanhoitaja tarkistaa korvasi otoskoopilla eli korvalampulla ennen huuhtelua. Jos huuhtelulle ei ole estettä, sairaanhoitaja huuhtelee korvat hellävaraisesti. Huuhtelu aiheuttaa veden virtaamisen korvakäytävässä ja irrottaa siten korvavahan. Huuhtelun jälkeen tarkistamme, että korva on täysin puhdas ja varmistamme, ettei sinulla ole epämukavuutta hoidon jälkeen. Mikäli korvaan on jäänyt vahaa, voidaan toimenpide toistaa. Saat toimenpiteen jälkeen sairaanhoitajalta itsehoitoneuvoja korvien tukkiutumisen estämiseksi, minkä lisäksi hoitaja voi suositella sinulle sopivia apteekin itsehoitotuotteita korvien hoitoon. Voit tulla aukioloaikoina suoraan korvien huuhteluun tai vaihtoehtoisesti varata itsellesi ajan netissä.


Mehiläisen reseptinuusinta

Uusi reseptisi helposti apteekissa asioinnin yhteydessä! Farmaseutti uusii reseptisi Mehiläisen Digiklinikalla nopeasti ja turvallisesti, ja saat lääkkeet heti mukaasi ilman pitkiä odotusaikoja. Palvelun hinta on 28 euroa.

Palvelu on tarkoitettu väliaikaiseksi avuksi esimerkiksi kun:

  • Lääkettä on määrätty liian vähän
  • Resepti on vanhentunut
  • Lääkkeellä on saatavuusongelmia

Mikäli lääkäri ei pysty uusimaan reseptiäsi, palvelusta ei koidu sinulle kuluja. Palvelun avulla voi uusia ainoastaan omat henkilökohtaiset reseptit, eikä palvelun kautta aiemmin uusittua reseptiä voi uusia toista kertaa.


Palveluhinnasto

Sähköisen reseptin uusimispyyntö 0 €
Reseptin uusiminen Mehiläisen Digiklinikan kautta 28 €
Sähköisten reseptien yheenveto -tuloste 0 €
Koneellinen annosjakelu 10 € / viikko
Schengen-todistus 10 €
Erityislupahakemuksen käsittely (tavallinen) 20 €
Erityislupahakemuksen käsittely (kiireellinen) 40 €

 


Kosmetiikkavalikoima